Dragers

Tijdens de uitvaart wordt de overledene op een aantal plaatsen gedragen: meestal in de kerk, de aula van de begraafplaats en naar de laatste rustplaats. Het is een plechtig en indrukwekkend onderdeel van de uitvaartplechtigheid, dat goed moet verlopen. Daarom is het belangrijk om vooraf goed te bepalen wie er gaat dragen: zijn er genoeg familieleden of vrienden dit dit kunnen en willen? Of maak je liever gebruik van professionele dragers?

Professionele dragers

Het dragen van de overledene kan best spannend zijn voor de nabestaanden. Professionele dragers kunnen deze zorg uit handen nemen en er zo voor zorgen dat je als familie de uitvaart op een ontspannen manier beleeft. Er zijn twee mogelijkheden: gebruik maken van een rijdende baar of het schouderdragen. Afhankelijk van het gewicht kan er gekozen worden voor 4 of 6 dragers.

Dragers Vrouwen

 

In 2016 was Ferentes het eerste bedrijf in Nederland dat een team met jonge vrouwelijke dragers startte. Deze draagsters zijn representatief en intensief intern opgeleid.

 

 

Werkwijze en werkzaamheden

De draagstijl van de heren is vrij strak en klassiek. Bij de dames is er gekozen voor een wat informelere kleding- en draagstijl. Het vrouwelijk oog voor detail voegt daarnaast veel toe aan de totale dienstverlening. De vrouwelijke dragers zijn niet alleen inzetbaar voor het rijden van de baar, maar kunnen ook schouder-dragen.