MIJN BEGELEIDING

Mijn begeleiding

Stap voor stap neem ik jullie als nabestaanden in de voorbereidingen mee, zodat hierin de keuzes worden gemaakt voor een afscheid passend bij degene die is overleden èn bij jou als nabestaande.

Bij afscheid nemen gaat het over de liefde voor degene die er niet meer is.

Het doet recht aan iemands leven en geeft je als nabestaande de ruimte om het verlies te beleven. Daarom neem ik de tijd om met jullie in gesprek te gaan en goed te luisteren naar jullie verhalen en wensen.

VOORGESPREK

Het voorgesprek

Steeds meer mensen vinden het belangrijk om het afscheid te laten aansluiten bij hun manier van leven. Je uitvaart bespreken tijdens het leven voelt misschien ongemakkelijk maar kan een hoop zorgen en vragen wegnemen.

Ik kom vrijblijvend bij je langs en ga graag met je in gesprek over datgene wat jij wil bespreken en of vast wil leggen. Al je wensen noteren we in het wensenboekje dat je van mij krijgt.

Niets is zo vervelend én lastig om op het laatste moment een uitvaart te moeten regelen, zonder te weten wat de overledene zou hebben gewild. Een voorgesprek kan plaatsvinden op en locatie van je keuze, alleen kennismaken met mij mag natuurlijk ook. Klik hier voor contact.

Weet je dat je niet lang meer te leven hebt, en wil je je wensen bespreken? Ook dan kan ik naar je toekomen en datgene bespreken wat jij belangrijk vindt. Ik bied je een luisterend oor en schrijf je wensen op zodat jouw nabestaanden weten wat jij graag wilt als je bent overleden. Zowel voor jou als voor je nabestaanden kan het rust geven om alles door te spreken en te weten wie de persoon is die de uitvaart gaat begeleiden.

WENSENBOEKJE

Het uitvaartwensenboekje

Als je weet dat je niet lang meer te leven hebt of juist volop in het leven staat en nu al nadenkt over je afscheid, dan is het fijn om je uitvaartwensen en ideeën vast te leggen. Dit is prettig voor jezelf en je nabestaanden. Ik kom graag persoonlijk langs om kennis te maken en rustig door te nemen wat je belangrijk vindt in je afscheid.

Je uitvaartwensen vastleggen kan lastig zijn. Het zijn wellicht geen onderwerpen waar je regelmatig bij stil staat. Maar toch is het verstandig om er eens over na te denken en om je uitvaartwensen alvast vast te leggen, ongeacht je leeftijd en gezondheid.  Dat kan erg moeilijk voor je zijn, maar het maakt het voor je nabestaanden makkelijker om een mooi en passend afscheid voor je te regelen. Het biedt hen houvast om te weten hoe jij je uitvaart het liefst zou willen hebben.

Achter de schermen werk ik hard aan de ontwikkeling van het gratis wensenboekje ‘Zo wil ik het graag’. Deze is via het contactformulier nu al te reserveren, en wordt dan toegezonden zodra deze klaar is. Dit is geheel vrijblijvend en kostenloos (binnen een straal van ca. 50 km rondom Meppel).

KINDEREN

Kinderen en afscheid

Kinderen betrekken bij het afscheid; dat kan op veel verschillende manieren en is natuurlijk afhankelijk van de leeftijd van je kind. Wellicht is er een rol die je kind tijdens de uitvaart kan vervullen, bijvoorbeeld door een kaarsje aan te steken of te helpen bij het sluiten van de kist. Misschien wil je kind wel iets voorlezen. Ook kan je kind de kist (met hulp) beschilderen of erop tekenen. Er zijn tal van mogelijkheden. Indien gepast, zal ik de kinderen betrekken tijdens de gesprekken door bijvoorbeeld stap voor stap uit te leggen wat er gebeurt en waarom dingen gebeuren.

Kijk ook eens naar mijn blog over de Hemeldoos

NAZORG

En hoe nu verder?

Als uitvaartbegeleider sta ik niet alleen klaar in de week tussen overlijden en uitvaart. Na de uitvaart neem ik contact met je op, om je te vragen hoe het met je gaat, en hoe jij terugkijkt op het afscheid. Als je wilt, maken we een afspraak om nog eens rustig na te praten over het afscheid van je dierbare. Misschien heb je nog vragen of zijn er zaken waarmee ik je verder kan helpen? Bijvoorbeeld de bedankkaartjes, het adviseren van een assieraad of herinneringsmonument. Ook kun je vragen stellen over digitale nalatenschap, en kan ik je eventueel in contact brengen met een notaris, of een rouwconsulent.

Dit past helemaal bij mijn manier van uitvaartbegeleiding, ik ben er als jij dat wilt ook voor je ná de uitvaart.