Muziek

Hieronder inspiratie voor invulling van muziek tijdens een afscheid. Muziek verbind en muziek kan helend werken tijdens het moment van afscheid nemen. Wellicht luisterde je dierbare naar een bepaalde artiest, of doet een bepaald nummer je denken aan mooie momenten uit het leven van je dierbare. Muziek kan herinneringen weer tot leven brengen, en kan helend en troostend werken tijdens het afscheid nemen en de periode die daarna volgt.

Ik kan je helpen invulling te geven aan een afscheid doormiddel van muziek, maar ik kan je ook in contact brengen met diverse zangers/zangeressen of bands die live optredens kunnen verzorgen. Denk hierbij ook aan trompettist of een saxofonist.

Crematoria en uitvaartcentra beschikken vaak over een muziekboek waarin heel veel voorkomende muzieknummers staan. Kijk hiervoor op het desbetreffende crematorium of uitvaartcentrum website. Deze stappen tijdens het vormgeven van het afscheid nemen we ook samen door.

Muzikale levensloop van Luizter

De zoektocht naar woorden bij een afscheid is vaak erg moeilijk. En wanneer je zelf een toespraak wilt houden bij een begrafenis of crematie is het vaak nog moeilijker om deze woorden uit te spreken.

De combinatie van het gesproken woord, de zang en de pianoklanken raakt niet alleen het hart, maar ook de ziel. Het verhaal dat zo intens gesproken en gezongen wordt, komt hierdoor op gevoelsniveau bij de aanwezigen binnen. Wij als uitvaartspreker zorgen voor een intiem en ontroerend onderdeel van het afscheid, dat bij alle aanwezigen lang zal bijblijven en hen zal troosten. Door de emotionele (h)erkenning kan een Luizterverhaal bijdragen aan het rouwproces. Binnen enkele dagen kunnen we het levensverhaal van uw dierbare schrijven. Daarnaast kunnen we een live audio-opname maken, die u later nog zo vaak als u wilt kunt beluisteren. Voor meer informatie over onze werkwijze kunt u hier terecht.

Een Muzikale Levensloop van Luizter geeft precies weer wat u belangrijk vindt en over wilt brengen tijdens een toespraak op een begrafenis of bij een crematie. Dit gebeurt met de juiste woorden, de mooiste muziek en het diepste gevoel. Een Muzikale Levensloop is een nieuwe variant op de traditionele levensloop. In onze Muzikale Levensloop ‘vieren we het leven’ door herinneringen te vertellen en te bezingen. Een waar troostcadeau voor alle aanwezigen.

Live uitvaartmuziek van MusicaRosa

Muziek raakt en verbindt. Daarom wordt er bij vrijwel iedere uitvaart muziek gebruikt. Dat kan muziek van een cd/Spotify zijn, maar het kan ook heel mooi zijn als dit live wordt gespeeld en/of gezongen. Bij live muziek komt de muziek nóg meer binnen, het raakt meer en het maakt het afscheid nog persoonlijker. Het biedt troost aan de nabestaanden en draagt eraan bij dat de begrafenis- / crematieplechtigheid of herdenkingsbijeenkomst een dierbare herinnering wordt.
Wij, MusicaRosa, treden regelmatig op bij uitvaarten of een herdenkingsdienst. Dat kan in een crematorium of bij een kerkdienst zijn, maar bijvoorbeeld ook in een restaurant of buiten. MusicaRosa bestaat uit Mariska Oostijen – van der Kooi (zang) en Hans Kaldeway (piano).