top of page
persoonlijke uitvaartbegeleiding
persoonlijke uitvaartbegeleiding

Mijn begeleiding

Elke uitvaart is maatwerk. Als uitvaartbegeleider ben ik er voor jullie om stap voor stap het laatste afscheid samen vorm te geven. Dat doe ik op rustige, liefdevolle en betrokken wijze. En op jullie eigen tempo, we hoeven niet in één dag alle knopen door te hakken. Ik werk onafhankelijk zodat ik voor nabestaanden de beste keuzes kan maken. Jullie betalen alleen de diensten die worden afgenomen. Nadat we een datum voor de uitvaart hebben bepaald, leggen we de locatie vast en bespreken alle details. Van de bloemen tot de catering, muziek en rouwdrukwerk. In de dagen tot het laatste afscheid stemmen we dagelijks de laatste dingen met elkaar af. Op de dag van de uitvaart ben ik aanwezig om de dag in goede banen te leiden en ervoor te zorgen dat alles naar wens verloopt.

Wat je van mij kunt verwachten

Het voorgesprek

Het is geen geliefd gespreksonderwerp, maar we denken er allemaal af en toe over na: ons eigen overlijden. Ook als er geen directe aanleiding voor is, is het verstandig om je uitvaartwensen vast te leggen. Dat geeft jou en je toekomstige nabestaanden veel rust. Het neemt een hoop vragen en zorgen weg. Heb je behoefte om hierover te praten? Ik kom graag vrijblijvend bij je langs om je wensen te bespreken en eventueel vast te leggen. In het wensenboekje ‘Zo wil ik het graag’, noteren we vervolgens alles wat we hebben doorgenomen.

 

Misschien is er helaas wel een directe aanleiding om je uitvaartwensen te bespreken. In dat geval kom ik naar je toe en nemen we samen door wat jij belangrijk vindt. Als uitvaartbegeleider ben ik er voor je om te luisteren naar jouw verhaal en je wensen op papier te zetten.

Alles blijft, alles gaat voorbij,
alles blijft voorbij gaan

Jules Deelder

persoonlijke uitvaartbegeleiding

Zo wil ik het graag

Je uitvaartwensen kun je vastleggen in het wensenboekje ‘Zo wil ik het graag’. In dit boekje komen alle onderwerpen rondom een overlijden en uitvaart aan bod. Denk eens rustig na over wat jij belangrijk vindt, ongeacht je leeftijd en gezondheid. Dit maakt het voor je toekomstige nabestaanden een stuk gemakkelijker om een passend laatste afscheid samen te stellen. Ik kom graag bij je langs om alle onderwerpen door te spreken en toe te lichten. Je hoeft niet over alles een beslissing te nemen, leg vooral vast wat jij belangrijk vindt. 

En hoe nu verder?

Als de uitvaart voorbij is, breekt een rouwperiode aan. Als jullie uitvaartbegeleider sta ik nog steeds voor jullie klaar na de intense week die we samen hebben beleefd. Na de uitvaart wil ik jullie graag spreken om te vragen hoe het gaat en op welke manier jullie de uitvaart hebben ervaren. Zijn er nog zaken die geregeld moeten worden? Ik kan jullie helpen met bijvoorbeeld de bedankkaartjes, advies voor de asbestemming of praktische zaken zoals digitaal nalatenschap. Daarnaast kan ik jullie in contact brengen met andere partijen zoals een notaris of rouwconsulent. Deze nazorg is onderdeel van mijn begeleiding, ik zie het als mijn taak om er ook voor jullie te zijn na de uitvaart.

persoonlijke uitvaartbegeleiding

Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking

Er zijn twee dingen erg, doodgaan en tandenpoetsen

Begeleiding van kinderen tijdens het afscheid

Kinderen gaan op hun eigen manier om met het overlijden van een bekende. Hoe oud ze ook zijn, zij ervaren net zo goed emoties. Op welke manier deze worden geuit, verschilt per kind. Bij de verwerking van het verdriet kan het kinderen helpen om betrokken te worden bij het afscheid. Er zijn verschillende mogelijkheden om kinderen een rol te geven tijdens de uitvaart. Denk bijvoorbeeld aan het aansteken van een kaarsje of het helpen sluiten van de kist. Ik denk graag met jullie mee over een geschikte rol voor kinderen bij het laatste afscheid. Indien gewenst, leg ik de kinderen in duidelijke taal stap voor stap uit wat er tijdens de uitvaart gaat gebeuren.

persoonlijke uitvaartbegeleiding
bottom of page