top of page
  • Foto van schrijverRianne

730 DAGEN VERDER

Bijgewerkt op: 6 apr. 2023

3 Augustus 2020 – 3 Augustus 2022


730 dagen waarvan ik meerendeel 24 uur per dag bereikbaar ben geweest. Natuurlijk met uitzonderingen. En zonder dat het ook maar 1 moment voelde als een druk. “Want het is nogal wat” zeggen veel mensen. Altijd maar ‘aan’ staan. Maar zo voelt het bij lange na niet. Tuurlijk is het weleens lastig schakelen als je net op een verjaardag/etentje/bioscoop/theater/winkeluitje zit of bent en je gebeld wordt. Ik voel en ervaar het als bijzonder dat juist die familie mij belt. En mijn eigen familie? Die red zich ook prima even zonder mij. Dus pak ik mijn tas en spullen en ga naar de familie die mij(n) op dat moment hard / hart nodig hebben. Met een fantastische man en lieve kinderen die achter mij staan en mij steunen waar nodig, kan ik het aan!


2 jaar geleden startte ik mijn droom; Een eigen uitvaartonderneming.

Toen ik net begon maakte is keuzes op gevoel en wat ik dacht verstand. Maar in de loop van de tijd merkte ik dat het gevoel en verstand toch nog weleens veranderden. Keuzes heroverwogen en beslissingen waarvan ik eerder dacht dat het goed was werden langzaamaan toch herzien of veranderd.


2 jaar later: Was dit verkeerd? Nee verre van! Groei is goed! Veranderingen ook! In contact blijven met mijzelf. Niet de kunst afkijken bij anderen… Ik hoef mijzelf niet aan te passen of te verdedigen. Ik hoef niet hetzelfde te doen als mijn mede uitvaartbegeleiders. Mijn keuzes maak ik nog steeds grotendeels op gevoel. Maar kijk ik ook naar wat ik in de praktijk heb geleerd in de afgelopen 2 jaar als zelfstandige en mijn ervaring de afgelopen 5 jaar als uitvaartbegeleider. Doe ik dingen soms anders dan normaal? Wat is normaal? Hoe het heurt is zeker niet iets wat bij mij past als persoon. Ik kies liever iets dat bij mij past. En zo ook al veel lieve families die mijn begeleiding mochten ervaren.


2 jaar verder kijk ik op google review en ben echt zo dankbaar voor de lieve berichten die mensen daar achter. En niet alleen die reviews maar ook de persoonlijke gesprekken en dankwoorden die ik van nabestaanden heb mogen ontvangen zijn zo hartverwarmend.


2 jaar geleden had ik niet kunnen voorzien of bedenken dat ik hier nu zo zou staan. Met een hart gevuld met liefde voor de mensen die mij hard nodig hebben. Dat ik niets anders meer kan wensen dan dat ik dit mag blijven doen.


2 jaar … met vallen en opstaan. Met persoonlijk en zakelijke groei. Met prachtige ontmoetingen en waardevolle lessen.


730 bijzondere dagen, niet 1 gelijk. Ik ben dankbaar voor iedereen die ik mocht begeleiden en zal ook komend jaar voor iedereen klaarstaan die mijn begeleiding nodig heeft.


Met liefde en aandacht vanuit mijn hart.


Lieve groet,


Rianne

44 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page