top of page
  • Foto van schrijverRianne

Rianne bij afscheid in Meppel

Een tijdje geleden schreef ik een blog over reclame in de uitvaart… Hier heb ik veel reacties op gekregen. Bedankt hiervoor. Want wat voor mij soms als vanzelfsprekend is blijkt voor een ander dat zeker niet zo te zijn. De uitvaartwereld wordt nog teveel als schimmig gezien…. Reclame is juist nodig. Want hoe weet je nu wie je moet bellen als het moment daar is? Wie moet je bellen als je vragen hebt over je eigen uitvaart of over uitvaartverzekeringen? Juist: ……een uitvaartbegeleider die bij je past!


Alleen het woord reclame vind ik zelf niet zo passend. Ik wil namelijk niet mijzelf in een etalage zetten. Maar ik wil wel graag dat als je een uitvaartbegeleider nodig hebt je weet wie je kan bellen. Want op het moment dat je een Uitvaartbegeleider nodig hebt sta je veelal voor lastige en of moeilijke keuzes/beslissingen die je moet nemen. En laat daar de keuze van een Uitvaartbegeleider nu niet 1 van zijn!


Vanaf volgende week ben ik daarom ook te zien in de reclame uiting voorafgaand de film in de bioscoop van Meppel. Ik heb daar even over nagedacht of dit de manier was. Maar ik wil juist zoveel mogelijk mensen laten weten dat ik de dood bespreekbaar wil maken in ons dagelijks leven. Dat contact met mij voor een kennismaking of het bespreken van je wensen laagdrempelig moet zijn. Een gesprek over afscheid of uitvaart hoeft zeker niet altijd een zwaar gesprek te zijn.


Tijdens de afwas of tijdens een wandeling kun je met je partner of je dierbare bespreken wat je wensen zijn en hoe jij je afscheid wil. Ik denk graag buiten de gebaande paden en ben zeker geen type: “hoe heurt het nu eigenlijk”?Daarom heb ik gekozen voor de bioscoop, een plek waar iedereen komt: jong en oud. Want de dood is namelijk niet alleen voor oude mensen. We krijgen allemaal in ons leven te maken met verliezen. En niemand van ons wil daar graag aan denken en mee geconfronteerd worden, maar iedereen weet: we krijgen er allemaal mee te maken. Voor nu en voor straks Een herinnering voor altijd

13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page