Eigenheid
Ik ben Rianne

Rianne Pomper – Oechies

 

 

Geboren en getogen in Meppel, gelegen op de rand van Drenthe en Overijssel. Nog steeds met veel plezier wonen wij, mijn man Erik en onze kinderen Hugo en Fenna, in deze fijne stad Meppel. In onze vrije tijd gaan wij graag naar het mooie eiland Texel.


Het roer om

In 2018 ging het roer om. Mijn toenmalige baan in de verkoop paste niet meer bij mij. Aangemoedigd door mijn man en familie ben ik de opleiding uitvaartbegeleider gaan volgen en heb ik deze succesvol afgerond. Aansluitend mocht ik komen werken bij een grote uitvaartonderneming /verzekeraar in Meppel. Hier kon ik met hart en ziel als uitvaartbegeleider wezenlijk van betekenis zijn voor nabestaanden.


Regenboogkind

Al vanaf kinds af aan ben ik gefascineerd in alles wat met rouw en verlies te maken heeft. Zelf ben ik een ‘regenboog’ kind (ik ben geboren na een overleden kind in ons gezin). Mijn broer heb ik helaas nooit gekend. Het was in die tijd niet gebruikelijk om foto’s te maken tijdens een uitvaart. Ik weet dan ook niet hoe zijn afscheid er uit heeft gezien. Mijn ouders en zussen hebben mij verteld wat er in de periode rondom zijn overlijden en afscheid is gebeurd.

 

uitvaartbegeleiding-rianne
Afscheidsfotograaf

Nu zou ik nabestaanden aanraden foto’s of video’s te laten maken van het afscheid, om deze op een later moment nog eens te bekijken. Dit kan helpen in het rouwproces. Vooral als er nog kleine kinderen bij betrokken zijn, zij hebben op dat moment misschien weinig tot geen besef van het afscheid. Door later alsnog de beelden te kunnen bekijken geeft het hen een beeld, en zien zij hoe het afscheid er uit heeft gezien. Dit kan helpen bij een goede start van het rouwproces.

Tegenwoordig zijn er veel meer mogelijkheden om een afscheid vorm te geven en maken mensen hier ook steeds meer gebruik van. Denk bijvoorbeeld aan een afscheidsfotograaf, livestream of een een drone die filmt tijdens de begrafenis. Het kan en mag allemaal, maar het hoeft niet. Hier denk ik dan ook graag in mee om samen een passend afscheid te vorm te geven.

Wil je meer weten over de mogelijkheden rondom een persoonlijk afscheid?

Neem dan vrijblijvend contact met mij op, en ik leg het je met liefde uit.

MIJN BEGELEIDING

Stap voor stap neem ik jullie als nabestaanden in de voorbereidingen mee, zodat hierin de keuzes worden gemaakt voor een afscheid passend bij degene die is overleden èn bij jou als nabestaande.

VOORGESPREK

Je uitvaart bespreken tijdens het leven voelt misschien ongemakkelijk maar kan een hoop zorgen en vragen wegnemen. Ik kom vrijblijvend bij je langs en ga graag met je in gesprek over datgene wat jij wil bespreken en of vast wil leggen.

WENSENBOEKJE

Als je weet dat je niet lang meer te leven hebt of juist volop in het leven staat en nu al nadenkt over je afscheid, dan is het fijn om je uitvaartwensen en ideeën vast te leggen. Dit is prettig voor jezelf en je nabestaanden.

KINDEREN

Wellicht is er een rol die je kind tijdens de uitvaart kan vervullen, bijvoorbeeld door een kaarsje aan te steken of te helpen bij het sluiten van de kist. Misschien wil je kind wel iets voorlezen. Ook kan je kind de kist (met hulp) beschilderen of erop tekenen

NAZORG

Na de uitvaart neem ik contact met je op, om je te vragen hoe het met je gaat, en hoe jij terugkijkt op het afscheid. Als je wilt maken we een afspraak om nog eens rustig na te praten over het afscheid van je dierbare.

CONTACT

Wil je meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op.

Met zorg en liefdevolle aandacht

 

Met Rianne bij afscheid maak ik met zorg en liefde het de nabestaanden mogelijk afscheid te nemen op een unieke manier en in een sfeer die past bij de overledene en nabestaanden.

Ik wil jullie als nabestaanden graag begeleiden, om je dierbare samen een warm en liefdevol afscheid te geven. Waar jullie later met een fijn gevoel op terug kunnen kijken en waar je steun en kracht uit kunt halen.

Rianne bij afscheid is een kleinschalige uitvaartonderneming in Meppel, die staat voor eigenheid en begeleid op unieke wijze.

-Rianne Pomper-