top of page
  • Foto van schrijverRianne

Uitvaartpakketten, hoe zit dat nou?

IK WERK BEWUST NIET MET DEZE UITVAARTPAKKETTEN. WANT WAT JE NIET AFNEEMT BETAAL JE BIJ MIJ OOK NIET. WIL JE HET ANDERS DAN HET BASIS PAKKET? DAN MOET JE VAAK BIJBETALEN EN KRIJG JE WEINIG TOT GEEN VERGOEDING VOOR WAT JE NIET AFGENOMEN HEBT.


Daarbij zit in die pakketten vaak alleen de basis kosten voor de uitvaart en wil je extra diensten of heb je andere wensen dan moet daar voor bijbetaald worden.

HET LIJKT GOEDKOOP, MAAR LET OP:

Lees goed de voorwaarden van de uitvaart pakketten! Ik heb het hier over pakketten die diensten vergoeden. Het gaat dus niet over kapitaal verzekeringen. Weet jij de antwoorden op de onderstaande vragen?

  • Kies jijzelf waar de crematie en het afscheid plaatsvindt?

  • Beslis jijzelf over het model van de uitvaartkist?

  • Beslis jijzelf waar je mag opbaren? En mag je er daar dan wel 24/7 op bezoek?

  • Hoe word je dierbare opgehaald? Met een rouwauto of met een rouwbus?

  • Hoe gaat het regelen van de uitvaart? Alleen telefonisch contact met de uitvaartbegeleider? Of een summier bezoek thuis? ( * Tijdens Corona gelden er beperkingen).

  • Wie regelt de muziek, de fotopresentatie?

  • Wie test de muziek/ fotopresentatie bij de desbetreffende locatie?

  • Is er wel een kopje koffie na afloop? *(beperking Corona).

  • Is er gelegenheid tot condoleren?

Zomaar een paar zaken die mij opvallen als we het hebben over pakketten. Want vaak zijn bovenstaande antwoorden op die vragen niet vanzelfsprekend jouw wensen. Lees daarom altijd goed de voorwaarden die de verzekering heeft opgesteld.


DAT WIL NIET ZEGGEN DAT ALLE UITVAARTPAKKETTEN FOUT ZIJN OF NIET DEUGEN. DEZE PAKKETTEN KUNNEN VOOR NABESTAANDEN EEN PRIMA OPTIE ZIJN.


Het gaat mij er om dat het deze pakketten aanlokkelijk klinken, maar er vervolgens nog heel veel extra kosten bovenop kunnen komen als je wensen anders zijn dan het bestaande pakket. En uiteindelijk blijft er dan van de “goedkope” of budget uitvaart dan weinig meer over. Omdat je als nabestaanden vaak niet weet wat je kan of moet verwachten, heb ik deze blog geschreven. Bij een overlijden wordt je vaak geconfronteerd met moeilijke keuzes of beslissingen. Maar op welke grond baseer jij je keuze? Voor mij is het belangrijk dat je als nabestaande weet welke mogelijkheden en opties er zijn. Check je polis eens…hoe ben je verzekerd? En onderneem actie als dit niet (meer) bij je past. Kom je er niet uit? Laat me dat dan vooral weten. Ik ga graag met je in gesprek om je verzekering te verduidelijken. En samen te kijken naar je mogelijkheden en wensen.

Een uitvaart is een persoonlijke manier van afscheid nemen. Dat betekent voor mij dat alle keuzes hierin los staan van elkaar. Een op maat gemaakt afscheid.

VOOR MIJ DUS GEEN UITVAARTPAKKETTEN, GEEN STANDAARDEN. NEE, ALLES OP DE PERSOON AFGESTEMD. PERSOONLIJK, MET ZORG EN LIEFDE OP MAAT GEMAAKT. AFGESTEMD MET DE WENSEN VAN DE OVERLEDENE EN NABESTAANDEN.


Eigen keuzes maken. En dus vooral doen wat bij jou of je dierbare past. En kies je voor mij als kleine zelfstandige ondernemer? Dan kies je voor die liefdevolle en persoonlijk aandacht en zorg. Ook met een uitvaartverzekering ben je bij mij welkom. Ik kan namens jou het verzekerd bedrag laten uitkeren. Ook als je in diensten/goederen bent verzekerd kun je dit laten uitbetalen. Hoeveel dit bedrag dan is staat op je polis.

IK NOEM MIJZELF DAN OOK GEEN BUDGET UITVAARTONDERNEMER, WANT DAT PAST NIET BIJ MIJN MANIER VAN WERKEN EN MIJN VISIE.


MAAKT MIJ DAT DAN DUURDER? ALLES BEHALVE DAT!


IK GELOOF IN LIEFDEVOLLE ZORG GEVEN EN AANDACHT BESTEDEN AAN EEN GOED AFSCHEID. DAT NOEM IK ALLES BEHALVE BUDGET! IEDEREEN VERDIENT EEN AFSCHEID WAT BIJ HEM OF HAAR PAST, ONGEACHT HOEVEEL BUDGET ER IS.

HEB JE VRAGEN OF WIL JE MEER INFORMATIE OVER DIT ONDERWERP? OF WIL JE WETEN WAT DE KOSTEN ZIJN VOOR JOUW UITVAART? NEEM DAN VRIJBLIJVEND CONTACT MET MIJ OP.

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page